Mikulás postájából
Vissza a főoldalra

Mikulás .

Kandikál az esti csillag az ég kapujából
Elindul a jó mikulás , szép tündérországból.

Esti csillag , te szép csillag , hintsd fényed utjára ,
Rátaláljon minden gyermek kicsiny ablakára.

Óh , vezesd el mihozzánk is Isten szép csillaga ,
Kicsi ágyunk , puha ölén várjuk imádkozva.


Hegedûs Bálint anyukája

Üzenet a Jégpalotából

Kedves kis Bálint és Anita! Már éppen elálmosodtam a kandallóm elõtti nagy karosszékemben, amikor kezembe került a leveletek. Bálint, olyan képet rajzoltál, hogy azonnal felálltam, kimentem az udvarra felfrissülni, minél tisztábban láthassam és olvashassam el a leveledet. Közben azt is megnéztem, hogy a kis manóim milyen szépre tisztítják a szánom, s rénszarvasaim kaptak-e eleget enni az indulás elõtt. Ezután visszamentem jégpalotámba, levertem nagy piros köpenyemrõl az udvaron ráhullott havat és elolvastam kedves kis leveledet.
Nagyon szép rajzot küldtél nekem, rögtön betettem a nagy albumomba. Az, hogy betegek vagytok, nagy szomorúsággal tölt el. Remélem, mire odaérek, már újra vidámak és egészségesek lesztek. Én ilyenkor sok citromot és teát fogyasztok. Tegyétek ti is ezt!
Írod, hogy már nem sírsz éjszaka. Nagyon örülök neki, hogy már nem jelzi a kis csengõm. De láttam, hogy milyen kicsi vagy, így nem bosszankodtam rajta, hogy felébresztettél. A szép verselésednek is nagyon örülök. Azért pedig, hogy a kistestvéredet tanítani akarod, külön büszke vagyok rád!
Édesanyád oly szép, szívhez szóló verset irt, hogy az egyik kis manóm azonnal megtanulta. Mert ilyenkor, levélbontáskor mind itt ülnek ám körülöttem! Remélem, megengeded, hogy a verset másnak is elmondja. Anyunak pedig jobbulást kívánok !
De most már búcsúzom, mert hajnalban indulok a többnapos nagy útra. Az ablakon kinézve látom, hogy manóim már rakják is a szánra a sok-sok ajándékot. Biztosan köztük van a tied is. Hamarosan találkozunk ! Szeretettel üdvözöllek:
Mikulás bácsi

( Aztán egy év múlva ákom - bákom betûkkel jött egy levél Bálinttól : " Anyu régóta bent van a korházban , apu azt mondta , már nem is jön haza többet. A Mama mutatta az egyik este , hogy melyik fényes csillagról figyel bennünket. ……. )