Igaz történetek a Mikulástól
Vissza a főoldalra

Titok a szívedben

Kedves kicsi Lili!

Nagy öröm volt számomra a tõled kapott rajz! Itt, az én birodalmamban azoknak a leveleknek, rajzoknak örülünk igazán, amelyekrõl látszik, hogy gondossággal és szeretettel készítették. Hát a te rajzod ilyen, és ezért be is tettem az archívumomba! Ezt majd hamarosan te is viszontláthatod!
Kedves Lili! Ami veled történt a közelmúltban, az az én lelkemet is egy kicsit próbára tette! Éppen ezért úgy határoztam, hogy neked személyesen válaszolok. S remélem, ez megnyugtat majd, és a kicsi lelked is újra vidám és boldog lesz!
Elöljáróban annyit, hogy leveledbõl csak sejtem, hogy találkoztam veled, mert leporoltam és végig lapoztam a tavalyi nagykönyvem és nem találtam a neved. Hacsak nem a játszóházasok közt érkezett.... Na mindegy, idén fogunk találkozni, mert igenis létezik a Mikulás! Tegyél próbára! Vegyél egy borítékot, semmi mást ne írj rá, csak két szót! Annyit, hogy "Mikulás bácsinak", majd tegyél rá bélyeget, és saját kezûleg dobd be a postaládába. Ha van Mikulás, akkor az meg fogja kapni. Ha nincs, oda a világ és lehet szomorkodni. Ja, és tegyél bele egy lapot, amire írd rá: "Hihetek továbbra is a Mikulás bácsiban?" de ezt postafordultával tedd, mert különben nem kapom meg! Kedves Lili, ha majd ezután én megmutatom neked ezt a levelet és írást, akkor semmi kétség, létezik a Mikulás!
Ahhoz, hogy ezt megértsd, ismerned kell a legendát, amit majd olvashatsz az újságomban. Az úgy fejezõdik be: "Az idõk folyamán mégis kitudódott a titok, hogy a jótevõ, maga Miklós püspök. Kiderült ez abból is, hogy december 5-én, a névnapja elõestéjén, a hideg idõ beköszöntével rendszeresen megajándékozta a gyerekeket mindenféle édességgel. Hosszú, békés öregkort ért meg. A legenda szerint lelkét (326-ban) angyalok vitték végsõ nyughelyére, ahol egy tiszta forrás eredt. Ebbõl a tiszta forrásból áradó szeretettel küldi legendája a mai gyerekekhez utódát, a Mikulást."
Kedves Lili, te egy okos kislány vagy, ezért képzeld el, ha december 5-én este egy 1675 éves öregember lépne be hozzád az ajtón! Na, gondolom, nagyon megijednél. De hogy szól a legenda? "Ebbõl a tiszta forrásból áradó szeretettel küldi legendája a mai gyerekekhez utódát, a Mikulást."
Ez a tiszta forrás 1675 éve találja meg mindig, és minden idõben azt az embert, aki alkalmas ennek a jóságos öregembernek a hitét, melegségét továbbvinni gyerekekhez. Az õ szeretete hatalmazott fel engem is arra, hogy én lehetek az IGAZI MIKULÁS.
A mondás úgy szól: "Hiszem, ha látom - látom, ha hiszem!". Kedves lelkû, melegszívû szüleid, testvéreid megõrizték a hitedet, így hát látni fogsz! Éppen ezért, soha nem kell kételkedned bennem, mert létezem, vagyok, hiszen most is írok neked. És az is igaz, hogy nekem egy egész birodalmam van! Vannak manóim, akik a leveleket olvassák és írják, akik már készítik a csomagjaitokat. De olyan is akad, aki kamionnal hozza az almát, narancsot, amit majd kiosztok a színházban. De még van közöttük katona is, meg rendõr, aki majd vigyázza a biztonságotokat a színházban! Majd meglátod, lesznek majd 4-5 éves kismanóim is. Õk ismernek engem, ölembe ülnek és simogatják a palástom, amikor felveszem. Pedig amikor a birodalmam próbatermében gyakoroljuk az elõadást, amivel örömet kívánunk szerezni nektek, akkor rajtam is egyszerû nadrág van, és a szakállam is elég rövid még ekkor. Õk mégis tudják, hogy én vagyok a Mikulás. Egy egész regiment vagyunk. Itt, és titkon tesszük azt, amivel te és a többi kisgyerek boldogságát okozzuk. Csupán a titkot kell õrizni, azt nem szabad kutatni. Én is néha titkon köztetek járok, néha ott állok mellettetek, vagy melletted, de te nem is veszel észre. Ilyenkor figyelem az embereket, gyerekeket, és kiválasztom azokat a jó embereket, gyerekeket, akik segítenek az utamon. Tudod Lili, az én birodalmamban olyan hitû, lelkületû emberek vannak, mint a te családod, s egyszer majd lehet, hogy téged is felkérlek, légy a társam, segítõm! Mert itt nálunk semmi más nem fontos, ugyanúgy, mint a te családodban, csak a másik ember öröme. Éppen ezért ne szomorkodj, ne búslakodj, mert igenis létezik, csak nem 1675 évesen, de titkon és titokzatosan. Ez adja a bizsergetõ örömöt, amivel remélem, a napokban neked is örömet szerzek!
Kedves Lilike, ami titkot itt leírtam, nagyon õrizd meg, mert ezzel a többi kisebb gyereknek adhatod tovább az örömöt, szeretetet és mindennek ez a lényege.
Most már befejezem, mert hajnalodik, és a lámpásomból is fogy az olaj. Na meg holnap csomagoljuk az ajándékaitokat. Mit holnap! Ma!

Szeretettel: a Mikulás bácsi.

( Lili azóta a Mikulás Birodalom manócskája lett, ebben az évben már a testvéreivel együtt részt vett a nagy csomagolásban! Egy baj van vele, két tucat szaloncukornál többet nem tud megenni egyszerre!)