Igaz történetek a Mikulástól
Vissza a főoldalra

Levél Londonból

Kedves Mikulás!


Nem is tudom, hogy hol kezdjem, a levelemet, annyira meghatódtam az oldalad lattan. Úgy hiányzott, hogy valaki ilyen melegséggel, szeretettel írjon az ünneprõl gyerekeknek, felnõtteknek egyaránt. Húsz eves fejjel is olyan gondossággal tisztítom, a cipõmet elõzõ este, mint kicsi koromba. Sajnos most nem tölthetem otthon ezt a szép napot, a családommal, mert a munkám miatt Angliában élek Itt olyan buták az emberek! Nem hiszik el, hogy valóban létezik a mikulás, aki pedig elhiszi, az azt mondja, hogy Te Karácsonykor jössz... Te érted ezt?
Épp mellettem volt egy hat éves kicsi lány, akinek, elmeséltem, hogy nálunk mi az igazi szokás, és azt mondta, hogy szeretne a mi országunkba költözni, mert ott lakik a mikulásunk, és tud Vele találkozni. Nos remélem, hogy egyszer az én is találkozhatom Veled. Egyszer azt hiszem láttalak! Sok sok éve volt mar, mikor a szobámban
ültem apukámmal, és a függöny másik oldalán egy piros sávot láttam elsuhanni. Aztán megnéztem a cipõmet a másik szobában, és volt benne mogyoró, meg szaloncukor, na meg persze virgács is. (Pedig akkor meg egész jó kislány voltam...) Aztán ahogy felnõttem, és mindenki azt mondta, hogy a Mikulás nem létezik, azt hittem, hogy csak hallucináltam. DE most, hogy elolvastam a Mikulás Birodalom honlapját, rájöttem, hogy akkor régen, Te suhantál el az ablakom alatt. KÖSZÖNÖM.
Meg egyszer szeretnék gratulálni ehhez az önzetlen munkához, és kívánok jó egészséget, hogy meg az én unokáim is láthassanak Téged.
Boldog Ünnepeket.
Szõnyi Enikõ
London, 2003. december 4.

Kedves Enikõ!
Hamarosan válaszolok leveledre, elõlegként csak Neked készítettem ezt a lapot.
Mikulás a Szt.Miklós legendájából, szeretetével közelít a gyerekekhez.
A Télapó eladni szeretne december 15 -23-ig. Ezt mese szerûen csomagolja a gyerekeknek! (próbaképp kattints a Santa oldalakra, mindíg a pénznél kötsz ki!)

Mikulás és Télapó