Itt vagyok: Nyitólap > Győr > A Mikulás idén korábban indul útnak

A Mikulás idén korábban indul útnak

Jutasi Ferenc
2007.11.14. 14:05
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Győr - Szent Miklós szülővárosában, a törökországi Myrában az idei ünnepségsorozaton győri lesz a Mikulás. A National Santa Claus Peace Council (Nemzetközi Szent Miklós Béke Tanács) viszont Győrött tartja vezetőségi ülését.

Huszadik éve, hogy Farkas Imre, a győri Mikulás színházi előadásokon találkozik alkalmanként több száz gyerekkel, járja a gyermekintézményeket, kórházakat, szociális otthonokat, fogadja, s „manói" segítségével megválaszolja az évente több ezer hozzá érkező levelet. A jubileumi év több szempontból is rendkívüli.

Egyrészt, mert (mint annak idején beszámoltunk róla), Farkas Imre „mikulásos" és ifjúsági telefonos lelkisegély-szolgálatos tevékenységére olyannyira felfigyelt a törökországi székhelyű National Santa Claus Peace Council (az immár nemzetközivé vált Szent Miklós Béketanács), hogy vezetőségi tagjai közé választotta.

De még ennél is nagyobb lett a rang. Farkas Imre lesz ugyanis a „világmikulás" idén a Szent Miklós püspök szülővárosában, Myrában hagyományosan megtartott rendezvénysorozaton. December 5-én reggel ül repülőre, hogy Törökországba utazzon. Másnap Myrában, az antik színházban nyílik meg az ünnepségsorozat, a Mikulás éjjel 11 órakor érkezik meg a legendás templomba. Farkas Imre köszönti (többnyelvű szinkrontolmácsolással) magyarul és törökül az oda több országból kiválasztottként meghívott háromszáz gyereket, s az ugyancsak háromszáz helybelit. A győri Mikulás „aranydiót" és szaloncukrot visz magával ajándékba. Ezen az eseménysorozaton adják át minden évben a Szent Miklós-békedíjat is.

A következő napon a béketanács 13 tagú vezetősége repülőre ül, és Győrbe utazik: itt tartja – elismerése jeléül – soron következő vezetőségi ülését. A többnapos program során természetesen ismerkednek megyeszékhelyünkkel, s 9-én ott lesznek a hagyományos győri színházi ünnepségen.

A győri Mikulás e programok miatt idén kicsit korábban indul útnak: december 3-án 9 órakor a városháza előtti térről. Két nap alatt ellátogat – szokás szerint – a gyermekintézményekbe, szociális otthonokba. A színházban 9-én négy előadás lesz, 9, 11, 14 és 16 órakor. Ezekre összesen mintegy 3 ezer gyermek kaphat jegyet, azok, akik idejében elküldték levelüket a Mikulásnak. A jegyek háromnegyed része már elfogyott... Farkas Imre szerint idén minden eddiginél több levél, kérés érkezett, s szomorú tapasztalat, hogy egyre inkább a szegénységről szólnak.

Köszönet illeti a Mikulás hagyományos támogatóit, akiktől az ajándékok származnak, ám idén a rangos nemzetközi rendezvény miatt még több szponzorra lesz szükség. Szívesen ajánljuk gyerekek és felnőttek számára egyaránt a Mikulás internetes honlapját: www.mikulasbirodalom.hu, rengeteg mese, tanulságos történet, kedves videoklip és játék található rajta...
ˆaz oldal tetejéreˆ
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Hozzászólok a cikkhez

Név

Mail cím

Web cím (nem kötelező)

A felhasználói szabályzatot elfogadom.
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ
bezár
asdasd