Itt vagyok: Nyitólap > Jegyzetek > Győri lesz a Mikulás Myrában

Győri lesz a Mikulás Myrában

2007.06.13.
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Antalyában két napja ért véget a Santa Claus Peace Council, a Mikulás Béke Tanács éves konferenciája. Munkája alapján a győri Farkas Imrét választották az év Mikulásának.

Antalyában két napja ért véget a Santa Claus Peace Council, a Mikulás Béke Tanács éves konferenciája. Munkája alapján a győri Farkas Imrét választották az év Mikulásának. Ő lesz az, aki december 6-án a világ országaiból érkező kisgyerekeket pompás ruhájában köszönti majd Szent Miklós városában, Myrában!

Hihetetlen, de igaz! Törökországot most Magyarország hódította meg. Nem volt óriási ármádiánk, csak egy négytagú delegációnk, akik több ezer kilométert utaztak azért, hogy részt vegyenek Antalyában, ebben a tengerparti metropolisban a Santa Claus Peace Council munkájában. Az autót és a győri Mikulás Birodalmat is vezető Farkas Imrét az a megtiszteltetés is érte, hogy a kontinensen önkéntes szolgálatot teljesítő Mikulások közül őt választották meg Európa képviselőjének. „A tanács olyan sok taggal működik, hogy a hatékony munka érdekében a földrészek képviselőt választottak maguknak. A Mikulás Birodalom munkájáról kis füzetet állítottam össze, azt terjesztettem a tanács elé."

„Alig akartak hinni a szemüknek – folytatta Farkas Imre. – A húszéves munka meghozta eredményét, a világ összes részén tudnak arról, Győrött a kisgyerekeknek van kihez írni, kívánságokat küldeni."
Farkas Imre bemutatkozása olyan jól sikerült, hogy az Antalyában rendezett találkozón rögtön felkérték, legyen ő a Mikulás Myrában! Legyen ő az, aki december hatodikán a hagyományosan Myrában, Szent Miklós püspök városában megrendezett ünnepségen köszönti mint Mikulás a gyerekeket. „A világon nagyon sokfajta Mikulás létezik. Akadnak, akik zöldben járnak, mások fehérben, de leginkább az európai Mikulás-öltözetek hasonlítanak a Szent Miklós által hordott ruhára. A találkozón ezt látva, és megismerve a tevékenységemet, kértek fel a megtisztelő feladatra. Először megköszöntem, és közöltem velük, sajnos nem vállalhatom, engem húsz éve december hatodika környékén a győri gyerekek, nyugdíjasok várnak."

Hamar előkerült a török nagyvárosban egy naptár. Elkezdődött az egyezkedés, mert nem szerettek volna lemondani arról, hogy Farkas Imre legyen Myra Mikulása 2007-ben. „Kiderült, hogy a győri nagy műsoraimat december 3-án és 4-én meg tudom csinálni. Ezután azonnal repülőre ülök és 6-án ott lehetek Myrában. Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra, de azt gondolom, segítőimet, támogatóimat is elismerik ezzel. Ráadásul ez Győr városának is nagy lehetőség. Antalya polgármesterének átadtam egy könyvet városomról, és ő azt mondta, decemberben akár egy hivatalos delegációval is szívesen eljönne hozzánk."

Jönnek tehát a törökök, és velük együtt a Mikulások Béke Tanácsának elnökségi tagjai is. A myrai nagy ünnepségek után, ahova a világ legtöbb országából nemzetenként 2–3 gyereket hívnak meg évente, Győr a célpont. December 7-én Farkas Imrének újra itt van kötelezettsége. December 9-én a vele a megyeszékhelyre érkező Mikulás-szervezet elnökségi tagjai megnézik a Győri Nemzeti Színházban a Mikulás-ünnepséget, ezután Farkas Imre bemutatja alapítványát a szervezet elnökségének.

2450 kilométert autóztak a győri Mikulás és az általa irányított lelkisegély-szolgálat három képviselője, hogy Antalyában részt vegyenek a nagy Mikulás-találkozón.

„Azt mondták nekem, ha csak a fele igaz annak, amit az elmúlt húsz évről, a sok megajándékozottról, a gyerekek leveleiről, fo-
tóiról, beszámolóiról, a segítő munkánkról írtam, már megéri nekik eljönni a folyók városába. Aztán, ha minden jól megy, december 10-én szeretnénk itt megtartani a Santa Claus Peace Council elnökségi tanácskozását. Abban a városban, amelynek köszönhetem, hogy ebben az évben én lehetek a Mikulás ott, ahol a tiszteletre méltó Miklós püspök élt valaha."

Fábián György

ˆaz oldal tetejéreˆ
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Hozzászólok a cikkhez

Név

Mail cím

Web cím (nem kötelező)

A felhasználói szabályzatot elfogadom.
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ
bezár
asdasd