RÉGIÓK       |       GYŐR       |       SOPRON       |       MOSONMAGYARÓVÁR       |       RÁBAKÖZ
»2006.12.07
  KIADÓ     |     SZERKESZTŐSÉG     |     MÉDIAAJÁNLAT / MEDIENANGEBOT / MEDIAKIT     |     KERESÉS 
B E J E L E N T K E Z É S
KÖZÉLET
Címoldal
Hírek
Üzletvilág
Sportvilág
Otthon/Ingatlan
Autó
Karriertanácsok
Közérdekű infók
Autóbazár (tipp!)
Ingatlanbazár (tipp!)
Cégregiszter
SZABADIDŐ
Mozi/Színház
Program/Szórakozás
Tesztek
Női szakasz
Gyerekeknek
RÉGIÓK
Győr
Sopron
Mosonmagyaróvár
Rábaköz
SZOLGÁLTATÁSOK
Álláskereső
Fórum
Kereső
Apróhirdetés
Online biztosítás
Az újság mellékletei
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Postafiókjába küldjük a Kisalföld Online legfontosabb híreit.
E-mail cím:

Feliratkozás!
KAPCSOLAT
Írjon nekünk!
Várjuk észrevételeit, ötleteit, javaslatait!

Győr és környéke / Vissza a rovat főoldalára
Hétköznapi lesz a Mikulás-ünnep

J. F.
2005-10-17

A „győri Mikulás” ingerült: idei ünnepe nem olyan lesz, mint amilyenhez a gyerekek hozzászoktak.


A „győri Mikulás" ingerült: idei ünnepe nem olyan lesz, mint az eddigiek, mint amilyenhez a gyerekek hozzászoktak. Kényszerűségből hétköznapra jutnak a színházi előadások, s azokon csak feleannyi lurkó vehet részt, mint tavaly...

Első mérgében azt mondja Farkas Imre: elege lett, hogy minden évben kínlódni-veszekedni kell a Mikulás-ünnep miatt. Nem bírja, abbahagyja. Tavaly se mentek simán a dolgok, szerencsére ebből a gyerekek semmit sem vettek észre.

Idén folytatódott a Mikulás „kálváriája": megtudta, csak hétköznapra kaphatja meg a színházat, mert vasárnap foglalt, nyugdíjas-előadás lesz. Hétköznap viszont a gyerekek óvodában, iskolában vannak, a szülők dolgoznak, az előadásokat csak késő délutánra lehet tenni. Ebbe az időszakba nem fér kettőnél több előadás – a tavalyi háromezer helyett ezerötszáz gyereknek.

Birodalom alakult tizenöt év alatt

Farkas Imre győri szabómester 1989 óta „mikuláskodik", akkoriban még a Balázs Béla-iskolába hívták műsoros-ajándékos találkozóra a gyerekeket. Aztán kialakult a Mikulásbirodalom, alapítvánnyá nőtte ki magát, állandó és hűséges támogatókra talált, kicsinek bizonyult az iskolai aula. 1995 óta a színházban vannak az ünnepi előadások. Farkas Imre agilis ember, bántás nélkül akár megszállottnak is mondhatjuk – sokan, illetékes helyeken így is könyvelik el. Azt mondja: kész, abbahagyja. Pedig dehogy. A gyerekek miatt nem teheti, nem tudja megtenni. Az előadások a színházban december 5-én, hétfőn délután 4, illetve 6 órakor kezdődnek. Készül a műsor, a közreműködők a napokban megkapják a szereposztást.

Azért azt nagyon szeretné tudni Farkas Imre: valóban szükség van-e rá, hogy december elején Mikulásként napokig járja az óvodákat, iskolákat, idősek szociális intézményeit, s gyerekek leveleinek ezreit válaszolja meg önkéntes segítőivel...

Minden évben inkább nyűg a győri színháznak

Inkább nyűgöt, semmint örömet jelentenek a Mikulás-napi előadások, mondja kérdésünkre Korcsmáros György, a Győri Nemzeti Színház igazgatója. A színház szigorúan költségvetési intézmény, bevételorientált, teljesítenie kell programját. A Mikulás-rendezvényre a bérbeadásból legfeljebb 500 ezer forintra lehet számítani. Az idei évad amúgy is meglehetősen feszített. A színidirektor szerint a Mikulás-előadásokra december 6-ra szólt a kérelem, ehelyett ajánlotta fel december 5-ét. Korcsmáros György megjegyzi, nehéz lenne róla, aki gyermekszínházi igazgató is volt, azt feltételezni, hogy nem tartja fontosnak a gyerekeket. A színház több száz előadást rendez számukra, s inkább ezek résztvevőiből, nem a Mikulás-rendezvényre hívottakból lesz a jövő színházlátogatója...



A Mikulás jobbá teszi a gyerekeket
Egyre többen ismerik a Mikulást Kínában is


Kapcsolódó linkek:
Mikulás Birodalom

fórum indítása e témában

"Kár lenne a Birodalomért..." fórum:
Mikulás, 2005-11-11 23:12:
Kedves Fórumozók!
Köszönöm a sok együttérző e-mailt. Sajnos úgy néz ki, hogy elég nagy gondjaink vannak, mert a terem bérleti díj, amit a képviselők megszavaztak, "Mátyás mese " sorsára jutott. Így jó pár százezer forint még hiányzik a rendezvényünk terembérleti díjához!
Ha valaki tudna ebben segíteni, úgy mint kiemelkedően közhasznú alapítványnak adott támogatást, 150%-al lehet leírni.
Én azt gondolom, hogy ezt a 17 éve tartó rendezvényt nem adhatom fel, legfeljebb felvállalom a gyerekek érdekében ezt a koldulást.
Köszönettel:
a győri Mikulás
Tovább >>




NetrixNetrix
A Kisalföld Online kiadója a Lapcom Kft.