RÉGIÓK       |       GYŐR       |       SOPRON       |       MOSONMAGYARÓVÁR       |       RÁBAKÖZ
»2006.12.07
  KIADÓ     |     SZERKESZTŐSÉG     |     MÉDIAAJÁNLAT / MEDIENANGEBOT / MEDIAKIT     |     KERESÉS 
B E J E L E N T K E Z É S
2004-12-09

Rémálommá vált több brit család karácsonyi álomutazása. A családok fejenként négyszázötven fontért utaztak Lapföldre, hogy találkozzanak az igazi Télapóval. Két órás fagyoskodás után közölték velük, hogy a Télapó elfoglaltságai miatt nem tudja fogadni őket. A zokogó gyerekeket egy angolul csak makogó pótmikulással próbálták kiengesztelni.


Sok dolga akadt idén a Télapónak, nem jutott ideje a látogatóba érkezett gyerekek fogadására, írja a Guardian. A Télapót látni kívánó, ezért fejenként négyszázötven fontot (százhatvanezer forintot) leperkáló, két és fél órán át fagyoskodó családokat nem elégítette ki a túravezető kifogása, nem voltak hajlandóak elhagyni a Télapó kunyhóját.

A sírdogáló gyerekeket végül egy szedett-vedett, angolul csak makogó pótmikulás próbálta elbűvölni egy étterem konyhájában.

"A Télapó-lak valóban festői volt, tényleg karácsonyi hangulatba kerültünk. Volt ott rénszarvas, kutyaszán, motoros szánok", nyilatkozta a Guardiannak Hilary Hughes. A hatvanöt éves nő három év alatt spórolta össze a pénzt unokái álomutazására, amire a négy kisgyerek mellet két gyermekét is magával vitte.

Mint mesélte, két órát szánoztak a Télapó-lakig a fagyos időben, ahol a nagy tömeg miatt a túravezetők a Télapó egyéb elfoglaltságaira hivatkozva lemondták a találkozót. "Elszabadult a pokol, a szülők ordibáltak, a gyerekek szipogtak", mesélte.

Mrs. Hughes az éttermi pótmikulással sem volt elégedett. "Ott állt a koszos edények és a ketchupos üvegek között, és még angolul sem tudott", mondta. A gyerekek fél percet tölthettek vele, a beszélgetés végén meg egy rénszarvas bábút kaptak, Hughes szerint azért, hogy "végre elhallgassanak".
Hitüket vesztették

A karácsonyi álomutazást ígérő Transun Travel elismerte, hogy akadtak "nehézségek". A társaság "együttérzően" fogja elbírálni a kárigényeket, közölték a Guardiannel.

Nehéz dolguk lesz. Mrs. Hughes szerint két nagyobb unokája, a tízéves Thomas és a nyolcéves Millie annyira csalódott volt, hogy többé már nem is hisz a Télapóban.


  Forrás: Index.hu


fórum indítása e témában

NetrixNetrix
A Kisalföld Online kiadója a Lapcom Kft.