Félretájékoztatjuk gyermekeinket!

Avagy az elsõ munkanélküli Mikulás?

Szt.Miklós - Mikulás
december 5-én érkezik

Joulupukki - Karácsonyapó
december 24-én

 

Mi magyarok ismét beleestünk egy hibába! Megint nem jó a magyar, még akkor sem, ha évszázados hagyományról, tradicióiról esik szó. Sõt, idegenszeretetünkben még arról is megfeledkezünk, (egyébként logikus magyarok !), hogy a dátum nem igazán egyezik ennek a két eseménynek kérdésében! Mert ha Õ a Mikulás, akkor neki a hazájában nincs dolga? Vagy talán Õ az elsõ munkanélküli Mikulás?

Az oldal létre hozására az indított, hogy a Magyarországon (egyébbként a Mikulások egyetlen munkanapján) vendégeskedõ Joulupukki, egy TV riport alkalmával, arra a kérdésre, -" mi az elsõ szava a gyerekekhez?" , úgy válaszolt!

"BOLDOG KARÁCSONYT !"

Ezzel egyértelmûen cserbenhagyta azokat a(kondicipőben cigarettázó, sörösüveget markoló mikulásokra emlékező) média képviselõket, akik országosan zengték a híradásokban, hogy megtisztelte hazánkat a világ legnagyobb Mikulása!

Joulupukkinek a Mikuláshoz semmi köze!!!!

Kiváncsi lennék ezeknek az embereknek az arcára, ha mondjuk itt Magyarországon Karácsony szenteste egy mikulás jelenne meg a karácsonyfával "mint jó magyar szokással, milyen képet vágnának, és mekkora cikkeket írnának valami féle õrült ötletrõl!

Helyesnek tartanám, ha arról cikkeznének, hogy ennek az Üzletembernek a rendszeres december 5-i látogatásával félõ, hogy még a szokásainkat is gyarmatosítják! Elviszik a Mikulásunkat, és elviszik a Szent Karácsonyunkat!

Itt a kárpátmedencében 2002 -ben Mikulás december 5-én jön, valamint a Karácsonykor a Jézuska ( havalaki szégyenli Jézus nevét kimondani, úgy nevezze egyszerűen úgy mint régen, FENYŐ ünnepnek) december 24-én este érkezik. De lehetséges, hogy valami modern trendkirály bejelenti, itt van Amerika uraim és hölgyeim, mától az üzlet érdekében teszünk a gyerekek lelkére!

Egy magyar Mikulás